SPOLNOZDRAVLJE

Izračunaj svoj rizik od zaraze HIV-om i drugim SPB!

Dobro došli u kalkulator rizika - virtualno savjetovalište za HIV i SPB (spolno prenosive bolesti), za spolno aktivne mlade i odrasle. Odgovori na sljedećih nekoliko pitanja i saznaj procjenu rizika od zaraze HIV-om ili drugim SPB na temelju svojeg životnog stila ili jedne konkretne situacije, uključujući preporuke za zaštitu zdravlja i testiranje.

Molimo pročitajte Uvjete korištenja prije nastavka.

Ovaj interaktivni kalkulator rizika daje grubu procjenu tvojeg rizika od zaraze HIV-om i drugim SPB (nema rizika, niski rizik, srednji rizik, visoki rizik).

Također, daje preporuke i informacije za zaštitu zdravlja i traženje pomoći kod stručnjaka. Informacije i izračuni u ovoj aplikaciji omogućuju informiranje i procjenu rizika u svrhu pružanja smjernica i preporuka za zaštitu zdravlja koristeći važeće znanstvene i stručne smjernice i preporuke. Ova aplikacija ne obavlja dijagnozu niti zamjenjuje profesionalne zdravstvene usluge i pomoć pružatelja zdravstvenih usluga.

Uvjeti korištenja

Prije nego što započnete

Molimo da pročitate ove uvjete i odredbe pažljivo i u cijelosti prije korištenja ove aplikacije. Korištenjem aplikacije pristajete na uvjete i odredbe u nastavku. Ukoliko ne želite pristati na ove uvjete i odredbe, nećete dobiti dozvolu za pristup ili korištenje predmetne aplikacije na ovoj ili bilo kojoj drugoj platformi, te stoga ne smijete koristiti ovu aplikaciju na ovoj ili bilo kojoj platformi.

Opće odricanje od odgovornosti

Ova aplikacija namijenjena je isključivo uporabi u informativne i obrazovne svrhe koje nisu dio pružanja liječničkih savjeta ili profesionalnih zdravstvenih ili obrazovnih usluga, te nisu zamjena za profesionalne zdravstvene usluge od strane pružatelja zdravstvenih usluga. Informacije pružene ovom aplikacijom ne smiju se koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti. Ukoliko imate ili sumnjate da imate zdravstvenih problema i drugih briga u vezi Vašeg zdravlja, trebate se uvijek obratiti Vašem liječniku ili pružatelju zdravstvenih usluga. Ova aplikacija je namijenjena adolescentima, mladima i odraslima. Aplikacija sadrži ilustracije seksualnog sadržaja zbog čega možda neće biti primjerena za neke korisnike.

Kako bi se ova aplikacija trebala koristiti?

Ovu aplikaciju treba koristiti samo kao alat za informiranje i razumijevanje da rizična ponašanja povezana sa spolnim aktivnostima mogu nositi rizike od infekcije spolno prenosivim bolestima, što može utjecati na spolno i reproduktivno zdravlje. Postoje mnogi složeni faktori koje aplikacija kao što je ova ne može obuhvatiti, stoga se za sigurno informiranje i pomoć treba obratiti pružateljima zdravstvenih usluga.

Pouzdane znanstvene i stručne informacije i novosti, ali podložne promjenama

Ova aplikacija koristi važeće znanstvene i stručne smjernice i preporuke vodećih međunarodnih i nacionalnih organizacija, bez ikakvih ideoloških osnova. Iako nam je cilj osigurati da svi navedeni podaci budu točni, ne jamčimo da su sve informacije u ovoj aplikaciji ispravne ili da će zadovoljiti Vaše zdravstvene ili medicinske potrebe. Nove znanstvene spoznaje objavljuju se svaki dan, zbog čega nismo odgovorni za potpunu točnost sadržaja.

Kalkulator rizika

Kalkulator rizika temeljem pojedinog događaja sugerira na faktore rizika koji su povezani s Vašim spolnim partnerom i faktore rizika povezane s Vašim specifičnim spolnim ponašanjem.

Kalkulator rizika temeljem životnog stila procjenjuje opći rizik od spolno prenosivih bolesti kao rezultat Vašeg stila života, korištenjem probirnih pitanja o faktorima ponašanja.

Slažete se da su informacije i izračuni u ovoj aplikaciji predstavljeni isključivo u obrazovne svrhe, a time ne preuzimamo nikakvu odgovornost za dosljednost tih informacija u odnosu na mišljenje ili dijagnozu pružatelja zdravstvenih usluga.

Ova aplikacija ne obavlja dijagnozu niti zamjenjuje liječničku pomoć ili skrb

Ova aplikacija će omogućiti informiranje i procjenu rizika u svrhu pružanja smjernica i informiranja. Ova aplikacija ne obavlja dijagnozu niti zamjenjuje pomoć pružatelja zdravstvenih usluga. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i briga u vezi Vašeg zdravlja, trebate se uvijek obratiti Vašem liječniku ili pružatelju zdravstvenih usluga.

Privatnost: osobni podaci se ne prikupljaju

Ova aplikacija ne prikuplja nikakve osobne podatke ili podatke pohranjene na Vašem uređaju. Anonimno prikupljeni podaci koje ste unijeli mogu se koristiti samo za statističke analize.

Izvorna aplikacija

Da biste koristili ovu aplikaciju, slažete se da ste ju trebali nabaviti iz odgovarajuće internetske trgovine aplikacijama, te da će ona raditi pod svojim uvjetima.

Pravno odricanje od odgovornosti

Korisnik preuzima svu odgovornost i rizik za korištenje ove mobilne aplikacije i njenih povezanih aplikacija i sustava. Ni pod kojim okolnostima, uključujući nemar, svi koji su uključeni u stvaranje ili održavanje ove mobilne aplikacije i njenih povezanih aplikacija i sustava nisu odgovorni za bilo kakvu izravnu, neizravnu, slučajnu, posebnu ili posljedičnu štetu, koja može biti rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja mobilne aplikacije i njenih povezanih aplikacija i sustava, niti će svi koji su uključeni u stvaranje ili održavanje ove mobilne aplikacije biti odgovorni za bilo kakve štete, uključujući, ali ne ograničavajući se na, oslanjanje na bilo kakve informacije dobivene putem mobilne aplikacije i njene primjene od strane korisnika ili posjetitelja aplikacije; rezultate grešaka, propusta, prekida, brisanja datoteka, virusa, pogreški, nedostataka ili bilo kojih drugih grešaka, prekida i propusta u izvedbi ili komunikaciji, krađi, uništenju ili neovlaštenom pristupu. U nadležnostima gdje navedena ograničenja odgovornosti nisu dozvoljena u mjeri u kojoj su opisana, naša odgovornost će biti ograničena u najvećoj mjeri dopuštenoj zakonom.