SPOLNOZDRAVLJE

Spolnost i spolni odnosi najosobniji su i najintimniji dio ljudskog života koji unatoč tome što uključuju mnoga zadovoljstva i ugode, nose i određene rizike koji mogu imati neposredne, dugoročne i neželjene posljedice za zdravlje, posebice kod ranih spolnih odnosa u mladenačkoj dobi. Te neželjene posljedice su prvenstveno spolno prenosive bolesti/infekcije (SPB/SPI) i neplanirana trudnoća, stoga je važno da mlada osoba spozna koje sve mogućnosti ima kako bi što spremnije i sigurnije započela spolni život. Pitanja u kvizu su o sprečavanju SPB i nenamjerne trudnoće, no dobro je znati da postizanje i očuvanje spolnog zdravlja uključuje još i više od toga. Važan je i osjećaj sigurnosti koji stvara veza ispunjena ljubavlju, prijateljstvom, povjerenjem i poštivanjem osobnosti partnera.

Upute i pravila za nagradni kviz: Nagradni kviz trajat će u trenucima kada odlučimo dijeliti nagrade. Pravo sudjelovanja u kvizu imaju svi građani Republike Hrvatske. Na pitanja se odgovara online. Da bi mogao/la osvojiti nagradu, trebaš točno odgovoriti na svih deset postavljenih pitanja.

Na kraju rješavanja kviza, pojavit će se obrazac koji trebate popuniti i ostaviti svoje podatke kako bismo Vas kontaktirali u slučaju da osvojite nagradu (ime, prezime, adresu e-pošte). Prvih nekoliko najbržih sudionika (broj ovisi o mogućnostima nagrađivanja) koji točno odgovore na sva postavljena pitanja, osvojit će jednu od naših nagrada (majica, vezica za mobitel, edukativno-informativni materijal ili drugi promotivni proizvod i sl.). Sudionik može osvojiti samo jednu nagradu. Svi dobitnici bit će obaviješteni o dobivenoj nagradi i načinu preuzimanja nagrade putem e-pošte. U nagradnom kvizu ne mogu sudjelovati djelatnici svih koji su uključeni u podršku, stvaranje i održavanje Kviza znanja, ove mobilne aplikacije i povezanih sustava.

Aplikacija „spolnozdravlje” štiti privatnost sudionika nagradnog kviza u najvećoj mogućoj mjeri i osobni podaci koristit će se samo u svrhu nagradnog kviza.

HIV/AIDS, SPB i spolno zdravlje

Ispuni ovaj kratak kviz i provjeri koliko znaš o HIV/AIDS-u, drugim SPB i spolnom zdravlju!

Spolnost spada u osnovne ljudske potrebe i važan je dio života. I u tom području potrebno je znanje kako bi odnosi mogli biti sigurniji, a doživljaj potpun.

Kviz se sastoji od 10 pitanja s ponuđenim odgovorima. Svako pitanje ima jedan točan odgovor kojeg treba označiti. Nakon što odgovoriš na sva pitanja dobit ćeš rezultat s točnim odgovorima, savjete za zaštitu zdravlja i korisne linkove na kojima možeš pronaći više o očuvanju spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Kviz povremeno, ako dijelimo nagrade, osim edukativnog ima i nagradni karakter. Kada kviz nije nagradni, možeš ga rješavati, ali bez mogućnosti nagrađivanja. O pravilima rješavanja nagradnog kviza pročitaj više na Opširnije.

OPŠIRNIJE START